Fri fragt over 699,-

Dag til dag levering ved bestilling på hverdage inden kl 12

Kundeservice 26 14 37 21

Fri fragt over
699,-

Dag til dag levering ved bestilling på hverdage inden kl 12

Kundeservice
26 14 37 21

Stockmar

 Farver og modellervoks af naturlige farver og bivoks.

stockmar logo

Stockmar er et tysk firma som producere kemifrie farver og modellervoks af naturlige farver og bivoks.  “Bivoks og farver” er kernen af Stockmar.

Siden 1950’erne er deres farver blevet udviklet i samarbejde med lærere, pædagoger, kunstnere og kunstterapeuter . Resultatet er det store fokus på farve spektrum, maleegenskaber og fuldstændig sikkerhed for både miljø og helbred. 

Det er en helt særlig følelse at male med bivoksfarverne og sanserne stimuleres både af den blide duft, den blanke overflade og den helt specielle farve og dybde som opleves med  Stockmar farverne.  Bivoksfarverne har i mange år været favoriseret af kunstnere og kunstundervisere i Rudolf Steiner Skolerne.

Bivoksblokkene er særligt populære hos de mindre børn, da de er lette at holde på for en lille hånd og skulle barnet putte farverne i munden, er der ingen grund til bekymring, for alle Stockmars produkter lever op til superhøje standarder og er nogle af de reneste på markedet.

Leg med modellerbivoks fra Stockmar

Modellervoks af bivoks

Stockmar blev grundlagt i 1922 af Hans Stockmar, som egentlig startede med at lave produkter til biavlere, men efter opfordringer fra kunstundervisere fra den lokale Rudolf Steiner Skole udviklede modellervoks af bivoks i 1939. 

I lighed med Stockmars farver er modellervoksen udviklet i samarbejde med lærere og pædagoger, og på listen over fokusområder ligger modellerings egenskaberne øverst, stærkt forfulgt af sikkerheden for miljø og helbred og selvfølgelig farvepaletten, som ligesom bivoksfarverne og vandfarverne følger Goethes farvelære.

Både finmotorik og sanser stimuleres med modellering og at skabe små figurer bare med sine hænder skaber både stolthed og glæde hos barnet.

He, who works with his hands, is a workman.

He, who works with his hands and his head, is a craftsman.

He, who works with his hands and his head and his heart, is an artist.

St. Francis of Assisi

Stockmar farver

Stockmars valg af farver er baseret på Goethes farvelære. Johann Wolfgang von Goethe var tysk filosof, forfatter og videnskabsmand i 1800-tallet og var den første til at udvikle en grafisk illustration af forholdet mellem farverne. De tre grundfarver rød, gul og blå ligger som en trekant i cirklen og imellem dem ligger de sekundære farver; grøn, violet og orange som fås ved at blande grundfarverne.  

Goethe lagde stor vægt på farvernes betydning for sjæl og ånd, og tillagde værdier som styrke og varme til den højre side af cirklen, hvorimod den venstre side af farvecirklen blev tillagt værdier som værende kølige og beroligende.

Ud over selve farverne, er der også tænk over alle andre aspekter, når Stockmar udvikler farver og modellervoks. Fælles for alle produkter er, at de skal appellere til barnets sanser og skabe en positiv og “ægte oplevelse”, både på det uddannende og kreative niveau. 

At give sit barn mulighed for at få “ægte oplevelser” er blevet yderst vigtigt i vores hurtige og digitaliserede verden. “Ægte oplevelser” hvor hånd, hoved og hjerte er i spil, er med til at udvikle barnets hjerne og har en positiv effekt på den sanse-motoriske udvikling.

Goethes farvecirkel

Stockmar skaber tryghed

Stockmars produkter er helt uden skidt kemi og lever op til langt højere standarder end der er krav om. Ud over at leve op til EU´s standarder for indhold af potentielt skadelige stoffer, som fx. tungmetaller og aromatiske aminer, hvor Stockmar ligger i den lave ende af spektret, så har Stockmar sat deres egne standarder for hvad deres produkter må indeholde.

I samarbejde med et uafhængigt laboratorium bliver deres råmaterialer og færdige produkter kontrolleret for en lang række skadelige stoffer, bl.a. pesticider. Da der for flere af stofferne ikke er sat nogle standarder ifht. legetøj, har Stockmar valgt at følge retningslinjerne for fødevare – også her ligger de i den lave ende af spektret.

Du kan læse mere om Stockmars kvalitetsovervågningsprogram her. (Produktinformationen er tilgængelig på engelsk i PDF-format og findes også på Stockmars side til download)