Fri fragt over 699,-

Dag til dag levering ved bestilling på hverdage inden kl 12

Kundeservice 26 14 37 21

Fri fragt over
699,-

Dag til dag levering ved bestilling på hverdage inden kl 12

Kundeservice
26 14 37 21

Bivokslys

Levende lys skaber hygge og stemning i stuen. I Danmark er vi rigtig gode til at hygge, og for mange af os er hygge forbundet med et tændt lys. Men de seneste års undersøgelser har vidnet om, at ikke alle lys er lige gode at have inde i stuen, – de soder og udsender småbitte partikler, som er sundhedsskadelige. 

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilke lys der er mest eller mindst sundhedsskadelige, og selv om man finder frem til rapporter om laboratorieforsøg – er resultaterne forskellige. Hvad skal man så skal vælge?

Det fuldstændige sikre helsevalg er ganske enkelt at lade være med at brænde levende lys. Et alternativ kan være LED-lys, som stadig kan skabe en hyggelig stemning.

Vælger man alligevel at tænde lys på middagsbordet, i vindueskarmen eller i fødselsdagskagen er bivokslys et godt alternativ. Lysene vi har er af 100% bivoks, som soder langt mindre end almindelige stearinlys/paraffinlys. Samtidig er bivokslys den mest bæredygtige type lys og sanserne beroliges af naturens skønhed og behagelige duft.

Bivokslys til fødselsdage og højtider

juletraeslys til foedselsdagsring af bivoks

Leder du efter lys til fødselsdagsringen? 

Juletræslys af bivoks er ikke bare til jul, men passer også perfekt til en fødselsdagsring. Der findes lyseholdere i den rette størrelse, men en klat bivoks kan også gøre det. 

Tip: Hvis lysene fra juletræet ikke nåede at brænde helt ned, så gem dem til den næste fødselsdag og brug dem i fødselsdagsringen.

Lav selv dine bivokslys

At lave sine egne bivokslys er en hyggelig aktivitet sammen med børnene. Også for de helt små, som kan være med til at rulle eller udstikke lys af bivoksplader, og glæde sig over egen skaberkraft. Herunder i videoen demonstrerer Bianca på 7 år, hvordan man ruller sit eget bivokslys. 

Bivokspladerne kan selvfølgelig også smeltes, så man kan dyppe lysene eller lave sine egne fyrfadslys i små skåle eller fyrfadsstager. Gem evt. lysestumper fra kertelys eller bloklys af bivoks og smelt om til nye lys. Det er både økonomisk og miljøvenligt og en kreativ aktivitet med børn. Lad dog aldrig børn være alene med smeltet bivoks!

Husk sikkerheden når du har levende lys i dit hjem

Selvom det er hyggeligt og stemningsfuldt med levende lys i huset, er det vigtigt altid at tænke sig godt om, da ethvert tændt lys i huset øger risikoen for brand. 

Husk altid at klippe vægen ned. Det er vigtigt både for sikkerheden men også for kvaliteten af afbrændingen. Sådan minimerer man også at lyset soder.  Vær samtidig opmærksom på ikke at stille lyset et sted hvor der er træk. Vægen bør brænde op af sig selv, men hvis der falder et lille stykke af og lander i lyset, forringer det brændekvaliteten og der er risiko for at det falder af lyset og kan skabe brandfare.

Vi vil også gerne gøre opmærksom på brandmyndighedernes vejledning for afbrænding af levende lys:

  • Forlad aldrig et tændt lys
  • Placér altid tændte lys, så børn og husdyr ikke kan vælte dem
  • Lad ikke børn og dyr være alene med tændte lys
  • Placér lysene stabilt og ikke i nærheden af gardiner, i bogreoler eller tæt på andet brandbart materiale.
  • Husk røgalarmer, og hav gerne en ildslukker klar til at forhindre en brand i at udvikle sig.
  • Har du ikke har en ildslukker er det en god ide, som minimum at have en vandforstøver i nærheden.
  • Pust ikke lys ud, men kvæl flammen med en lyseslukker