Fri fragt over 499,-

Dag til dag levering ved bestilling på hverdage inden kl 12

Kundeservice 26 14 37 21

Fri fragt over
499,-

Dag til dag levering ved bestilling på hverdage inden kl 12

Kundeservice
26 14 37 21
5 gode grunde til at vælge spil fra Marbushka

5 gode grunde til at vælge spil fra Marbushka

Jeg tror godt du kender det der med, at børn ind i mellem keder sig og bare slet ikke kan finde på noget at lave og da på ingen måde vil tage imod gode forslag fra os forældre. Byg en togbane, hvad med lego, gå udenfor, alt andet end lige “hvad med en tegnefilm.”

Marbushka. Spil for børn - Spil med børn

Jeg tror godt du kender det der med, at børn ind i mellem keder sig og bare slet ikke kan finde på noget at lave og da på ingen måde vil tage imod gode forslag fra os forældre. Byg en togbane, hvad med lego, gå udenfor, alt andet end lige “hvad med en tegnefilm.”

Det kan godt nogle gange være svært som forældre, at være den tålmodige og sige, du finder nok på noget. Forslagene har man jo, men det er bare ikke lige det helt rigtige. 

Men magien kan skabes selv på den mest triste regnvejrsdag… Brætspil.

Når du har læst dette indlæg,  så har du 5 gode grunde til hvorfor du skal vælge spil fra Marbushka.

Børn elsker at spille spil.

Spil for både børn og voksne.

Børn elsker at spille brætspil. Det oplever jeg gang på gang – både fra vores egne børn og dem i vores omgangskreds. Og det er også et skønt minde fra min egen barndom. Men hvad skal vi så spille? Vores hjem er fyldt med mange af de gængse brætspil, men hvis man selv skal være med også, og virke en smule begejstret, så kan det godt være, der skal lidt mere til. Vi har fundet frem til Marbushka, der laver sjove og eventyrs-agtige spil i bæredygtigt materiale. Se med her hvorfor de er anbefalelsesværdig.

Gü brætspil i genbrugsmaterialer fra Marbushka

For mig er det vidunderligt at tage et brætspil frem sammen med venner eller familie. Det er næsten lige meget hvad for et spil vi spiller, for det sociale i det at spille med andre er for mig lige så vigtigt. Der er selvfølgelig nogle spil jeg syntes er sjovere end andre, men jeg skal da sjældent gå imod hvad andre har lyst til. Nu åbner der sig jo så en lidt ny oplevelse i det at spille med andre. Vores børn. De vil også gerne spille spil, eller have hjælp til puslespillet. Jeg vil meget gerne stå til rådighed for dem, og vi tager da også et spil ludo jævnligt. ( Bruger lige ludo her som en fælles betegnelse for alle de gængse børnespil)

Det er sjovt at prøve nye spil.

Det sjove i selve spillet kan godt være svært at opretholde ved spil nummer 4. Men hvorfor ikke få fat i nogle spil, til børn, som man ikke lige kender? Udforske lidt hvad der ellers er på hylderne. Jeg kan selv godt have svært ved at købe noget helt nyt, uden at have kendskab til spillet. Prøvet det andre steder eller lign. Men det gjorde jeg med Marbushka`s spil. Der var flere ting i det, der gjorde at det skulle prøves. Jeg ville selvfølgelig have noget som børnene kunne være med til, og Marbushka`s spil har flere forskellige alders niveauer. Nogen starter fra 3 år og op, 4 år og op osv. Jeg syntes så også at spillene så spændende ud på billederne. De var flotte og det så kreativt ud. De gav lidt indtryk af at være små eventyr verdener , der kunne være sjove at dykke ned i. Jeg blev nysgerrig nok og børnene syntes også at de så sjove ud, og ville gerne prøve det. 

Marbushka hvem?

Jeg kan ikke huske hvordan vi fandt frem til Marbushka. Men jeg kan huske at da vi undersøgte dem lidt, så havde de en masse gode kerne værdier som vi godt kunne stå inde for. Marbushka er en familie virksomhed med base i Ungarn. De startede med at udtænke gode spil til børn, og så derefter skabe spillet i deres eget lille værksted. Det viste sig hurtigt at være en god ide. Spillene de laver er bare noget helt specielt. Ud over at være kreative, tænker Marbushka også miljøet ind. De tænker i alle aspekter og det gælder også i deres produktion af spillene.

Spil af genbrugs pap

Et spil fra Marbushka er lavet af 90% genbrugs materiale. Dvs. pap og papir. Og ellers er det FSC- og PEFC-certificeret papir der bliver brugt. De laver spillene så vidt muligt med håndkraft, der også er med til at skåne miljøet. Der er nogle ting der ikke lige kan laves i hånden, men det er småting. På den måde laver de ikke lige masse produktion, men de skåner miljøet og hjælper deres lokalsamfund ved at skabe arbejdspladser.

Kvalitet helt i top.

Jeg skal ikke kunne sige om det er fordi tingene er håndlavet, eller om det er noget andet, men det er super lækkert at rører ved deres produkter. Det er lige fra æsken og helt ind til den mindste brik. Det er  slidstærkt og udført med deres egne design. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er noget unikt jeg står med, når jeg holder sådan et spil i hånden.

Spil til børn.

Marbushka har siden de startede med at lave spil været dedikeret til at lave spil til børn, der er så gode at de voksne også har lyst til at spille dem. De laver deres spil så solide at de kan holde i generationer, og så også i genbrugsmaterialer. De går så meget op i deres produkter, at det de vil skabe er unikt og nær ved perfekt.

Marbushka design

Animal portraits vendespil fra Marbushka
The sea calls - sommerferie motiv
Bugs brætspil kreativt designet af Marbushka - Alfer & Trolde

Omkring design ligner det ikke traditionelle spil som man ser på hylderne i butikkerne. Jeg var hurtig til at tænke – nå, det ser jo ikke ud som noget for mig. Men ved at kigge lidt mere på billederne så det jo egentlig meget godt ud. Lidt skævt men egentlig flotte på sin egen måde. Og sådan er det vel egentlig når man opfinder noget unikt, så skal det jo ikke ligne de andre. Og når man så begynder at spille spillene, gør det overhovedet ikke noget. Tværtimod har det en medvirken til at føle sig mere inde i spillet. En matador plade er jo som den er, en plade. Men her er der detaljer og små finurligheder med et kunstnerisk niveau der bare gør det bedre. Og så holder Marbushka også stilen uanset om det så er spil, puslespil eller vendespil. Man kan genkende tegnestilen.

Vores første spil vi prøvede.

Vi startede med Carta Magica. Mest fordi det passede til vores ældste, men også fordi jeg selv syntes det så spændende ud. Vi vidste ikke rigtigt andet om spillet, så det var ret sjovt og spændende at åbne det op og begynde at gå i gang med reglerne i hånden. Det skal lige siges at reglerne ikke er på dansk. Det er engelsk og ikke så svært at følge med i. Hurtigt blev vi grebet af spillet. Det var ikke sværere end at børnene kunne følge med, og jeg fik også lidt “blod på tanden ” og ville mere. Første spil var jo for at lære. Men så kom der da også fart over feltet. Strategien i spillet var simpelt nok, men dog nok til at fastholde både børn og voksne. Sjovt, spændende og nyt. Det var skønt at prøve. Et par spil mere sammen med 

Alfer Trolde spil leg braetspil

dem, så de lærer reglerne og kan gå i gang selv. Det er et spil til børn, ingen tvivl om det. Men børn vil gerne spille sammen med de voksne, så gør det jo ikke noget at spillene også er sjove for det lidt ældre publikum.

Carta Magica.

Lidt om spillet. Der er 2 typer af havne: En hvor man sælger varer, og en hvor man køber udstyr. Varerne man sælger finder man ude på det åbne hav, hvor storme og monstre gør det svært at navigere sikkert i havn med noget at sælge. Det udstyr man køber i den anden type af havne skal bruges til at score point for at vinde spillet. Man kan også udplyndre hinanden og på den måde måske få noget udstyr. Simpelt. Fang monstre og scor point. Spillet slutter når en spiller når i havn og siger stop. Det vil typisk være hvis han tror han har flest point. Men der skal tælles sammen på penge, udstyr, monstre og det kan måske være lidt svært at bedømme om man egentlig har mest, før man får talt sammen.

En dejlig oplevelse.

Alt i alt en god oplevelse for både vores børn og mig selv. Det kommer vi til at spille meget mere af. Både det her og flere af de andre spil fra Marbushka. De har helt sikkert gang i noget, der giver lidt eventyr til hverdagen. Jeg glæder mig til vi sætter os ned og tager hul på det næste spil.

Brug spil til at aktiverer og motiverer børnene.

Men når børnene ikke lige ved hvad de skal lave, så finder jeg et spil frem, og det er næsten lige meget hvilket spil, så er de på. Brug 5 min på at hjælpe med at sætte det op, og så er de i gang igen. Mange gange kan jeg godt være lidt med, selv om jeg laver noget andet, og det er jo også nemmere at gøre når de først har lært reglerne.  Her kan jeg så godt finde den største udfordring, ikke at blive revet med, så jeg ikke får lavet andet.

Gü. Et spil hvor pladen er bevægelig.

Efter noget tid prøvede vi et spil mere, der var lidt lavere i aldersgrænsen. Gü. Et spil fra 5 år og op. Jeg satte spillet på bordet, og lod børnene åbne det for første gang. De var lyn hurtige til at få samlet pladen sammen og så vente på jeg var klar. Jeg skulle jo lige lave kaffen. Spillet var nemmere at gå til, hvilket er klart når det er fra 5+, men jeg må godt nok sige at det var stadig sjovt. Den store effekt i spillet er at man kan rykke med pladen, og give et nyt udfald i spillet. Man står på et felt og vupti, så har man pludselig fået noget mere i spillet, eller mistet. Alt efter hvordan det går. Børnene syntes det var rigtig sjovt, og vores dreng på 5 var mere grebet af hele spil konceptet, da det at flytte med pladen var sjovt. Jeg vil varmt anbefale det og fordi barnet er lidt ældre end 5 gør det ikke noget. Det er stadig sjovt for de lidt ældre børn. Og som voksen vil jeg også gerne spille Gü med mine børn, ja endda foreslå det noget oftere.

Gü spil fra 5+ Marbushka
Børnespil hos Alfer & Trolde
Gü brætspil til børn hos Alfer & Trolde

Marbushka laver virkelig gode spil.

Her til slut vil jeg sige at min og børnenes oplevelser af spillene er meget positive. Vores ældste på 9 år fanger hurtigt hvad det går ud på, og lever sig godt ind i det. Jeg syntes selv jeg var underholdt og vi havde et par gode timer sammen børnene og jeg. Vores dreng på 5 var lidt sværere at holde fanget, men det faktum at jeg var med gjorde at han gerne ville være med hele vejen. De vil meget gerne spille igen, især med mig, men det oplever jeg også med alle mulige andre spil. Det eneste jeg lige kan sige der kan være en udfordring med Marbushka´s spil er, at reglerne ikke er på dansk, kun engelsk og alle mulige andre sprog. Marbushka har helt sikkert fået mine øjne op for noget nyt og spændende, og vi skal helt sikkert spille flere af deres spil. 

Her er 5 hurtige gode grunde til at vælge deres spil:

  • Genbrugs materiale
  • Underholdende
  • Aldersgrænserne passer godt
  • Kreativt
  • Kan holde til flere generationer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *